İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan İşletme ve Kariyer Topluluğu ile Girişimcilik Topluluğu müşterekliğinde 25.03.2019 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu’nda Kariyer Günleri etkinliği düzenlenmiştir.

Kariyer Günleri etkinliğinin ana amaçlarından biri olan kariyer planlamada; öğrenci, öğretim elemanı, üniversite paydaşlarının yanı sıra kamu ve özel sektörde kariyer meslek sahibi yöneticilerin etkin şekilde örgütlenmesi ve bu çerçevede öğrencilere kariyer danışmanlığı hizmetlerinin verilmesi önemli bir faktör haline gelmiştir. Özellikle öğrencilerin Kamu ve Özel Sektör dünyası ile kuracakları ilişkilerde öğretim elemanı, üniversite ve kariyer meslek sahibi yöneticilerin birer köprü olması, bu aktörler aracılığıyla öğrencilerin kariyer planlamaları ile ilgili yönlendirilmesi, süreci kolaylaştıracak bir etki oluşturacaktır. Bu hususlar çerçevesinde etkinlik süresince mezun aşamasında olan öğrencilerin hedef belirleme, kendi kariyerlerini planlama noktasında yön gösterici olma, öğrencilerin kariyer meslek sahibi olan kişilerin tecrübelerinden ve bilgi birikiminden faydalanma gibi durumlar amaçlanmıştır. Bu bağlamda etkinliğimize kurumlarıyla destek veren Kastamonu KOSGEB İl Müdürlüğü'ne;Albaraka Türk Kastamonu Şubesi'ne,Kastamonu Şeker Fabrikası'na,Kastamonu SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş.'ne ve Fakültemiz Dekanlığı'na katıkılarından dolayı teşekkür ederiz.